Περί δημοτικών κολυμβητηρίων…

Περί δημοτικών κολυμβητηρίων…

Η ύπαρξη δημοτικών κολυμβητηρίων είναι πλέον αυτονόητη στον ανεπτυγμένο κόσμο. Η λειτουργία δημοτικών κολυμβητηρίων δεν βοηθά φυσικά μόνο στην αναψυχή και ψυχαγωγία, αλλά και στην άθληση, την υγεία- σωματική και ψυχική- τη διασκέδαση και μπορεί να είναι δωρεάν ή ιδιαίτερα οικονομική για όλο το λαό.

Οι Δήμοι της Μακεδονίας αλλά και της Ημαθίας έχουν δημοτικά κολυμβητήρια. Όλοι; Ένας Δήμος …. «αντιστέκεται»: Ο Δήμος Βέροιας, με τον επικεφαλής της, τον κύριο Κωνσταντίνο Βοργιατζίδη, ο οποίος βρίσκεται σε θέση ευθύνης εδώ και οκτώ (8) συνεχιζόμενα έτη ΔΕΝ έχει κολυμβητήριο.

Οι αρμόδιοι δεν έκαναν τίποτα για αυτό, ούτε φαίνεται να έχουν ή να μπορούν με σοβαρότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα τέτοιο-αυτονόητο για εμάς έργο. Είναι οι ίδιοι σχεδόν που εδώ και δέκα (10) συνεχιζόμενα έτη δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το έργο της γέφυρας Κούσιου, έχοντας στη διάθεσή τους τα χρήματα από τη δωρεά των αείμνηστων αδελφών.

Οι πολίτες του Δήμου Βέροιας δεν μπορούν να κάνουν τα μπάνια τους τους καλοκαιρινούς μήνες σε δημοτικό κολυμβητήριο, σε αντίθεση με τους πολίτες των Δήμων Νάουσας και Αλεξάνδρειας που χάρη στις έντιμες και μεθοδικές πρωτοβουλίες των εκεί αιρετών μπορούν.

Την ευθύνη για αυτό το κατάντημα όμως δεν την έχει μόνο ο κομιστής του πολιτικού δακτυλιδιού της κας. Ουσουλτζόγλου και πολιτικά ανύπαρκτος κύριος Βοργιατζίδης. Την ευθύνη την έχουν και όσοι σιωπούν για αυτό το κατάντημα, ανέχονται τα χάλια και την παρακμή ή- τί θλιβερό- συμβιβάζονται με φθηνά ηθικά ή υλικά ανταλλάγματα.

Πρωτίστως όσοι ψήφισαν ή θα σκεφτόνταν να ξαναψηφίσουν τέτοιους αιρετούς. Που απέτυχαν ακόμα και στο αυτονόητο.