ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Αναφορικά με την έλευση του χειμώνα και το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στη Μακεδονία απαιτεί την ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενες δυσάρεστες επιπτώσεις από την πιθανή κλιμάκωση των καιρικών φαινομένων.

Απαιτείται η διαρκής επαγρύπνηση όλων των συναρμοδίων υπηρεσιών και των υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας, ώστε σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς να συγκροτηθεί ένα ισχυρό πλέγμα πολιτικής προστασίας, με σοβαρή προετοιμασία, υπευθυνότητα και συντονισμό της αιρετής διοίκησης. Ολιγωρία και ωχαδελφισμός πρέπει να σβηστούν από το λεξιλόγιο και την πρακτική κάποιων καλοβολεμένων αιρετών. Στο παρελθόν ζήσαμε απίστευτες και επικίνδυνες καταστάσεις εξαιτίας της έλλειψης υπεύθυνων και σοβαρών μέτρων πρόνοιας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο Δήμος Βέροιας να μείνει ανοχύρωτος, να παραλύσει.

Οφείλουμε να προστατέψουμε τους δημότες μας και τις περιουσίες τους, να αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να διαχειριζόμαστε δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις. Εύχομαι, ελπίζω και θα αγωνιστώ για μια αιρετή διοίκηση που δεν θα στηρίζεται σχεδόν μόνο στο φιλότιμο και την αυτοθυσία κάποιων, συνήθως των εργαζόμενων, αλλά και στον ορθό, προληπτικό και συντονισμένο σχεδιασμό όλων των συναρμοδίων με ταυτόχρονη απαίτηση και διασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικοτεχνικών μέσων που θα μας κάνουν ακλόνητους από τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως εξάλλου είναι αυτονόητο σε κάθε πολιτισμένη και σοβαρή κοινωνία».