ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ» ΔΗΜΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ» ΔΗΜΩΝ

«Έχω επανειλημμένα προτείνει την ανάδειξη και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας από τη δημοτική αρχή. Σε όλες μας τις επισκέψεις ακούμε τα δικαιολογημένα παράπονα των δημοτών μας για την καθαριότητα, για την ασφάλεια, για τα αδέσποτα, για την έλλειψη επαρκών δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Θέλω να καταστήσω σαφές πως αυτή η κατάσταση θα ανατραπεί, για τη δημοτική μας παράταξη δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια.

Από την 1η Σεπτεμβρίου αναβαθμίζουμε τη λειτουργία των δημαρχιακών κτιρίων στις έδρες των πρώην καποδιστριακών δήμων που με την εφαρμογή του Καλλικράτη ενώθηκαν με το δήμο Βέροιας. Οι πολίτες του Δήμου δεν χρειάζονται δήμαρχο- επισκέπτη των τοπικών κοινοτήτων σε γιορτές και πανηγύρια. Δεσμεύομαι ότι ως Δήμαρχος θα εργάζομαι εκεί τουλάχιστον τέσσερις  ημέρες κάθε μήνα, εκ περιτροπής, όχι μόνον ως κίνηση βαθύτατου θεσμικού και συμβολικού χαρακτήρα αλλά με ουσιαστική επιδίωξη την πρακτική αναβάθμιση των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας.

Στόχος μας είναι να συνεργάζομαι αποτελεσματικότερα εκ του σύνεγγυς με κάθε τοπικό συμβούλιο για την επίλυση των προβλημάτων της κάθε περιοχής σε ζητήματα μεγάλα και σε ζητήματα καθημερινότητας. Στο σχεδιασμό του ανεξάρτητου συνδυασμού «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» είναι ακόμη η διεξαγωγή συνεδριάσεων μηνιαίως με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τα τοπικά συμβούλια για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να δίνουμε όπου είναι εφικτό άμεσα λύσεις,  να βιώσουν όλοι οι πολίτες το διαρκές ενδιαφέρον της διοίκησης του δήμου, πως δεν είμαστε απόντες από την καθημερινότητα τους.

Όλοι οι δημότες έχουμε δικαίωμα για μια νέα Βέροια και θα το διεκδικήσουμε!»

 

Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας